sobota, 21 czerwca 2014

koktajl truskawkowo-czereśniowy z otrębami i orzechami

mogłabym zrobić przydługi i nudnawy wstęp o tym, że zbilansowana dieta, że w każdym posiłku równowaga pomiędzy składnikami odżywczymi, że koniecznie lekkie drugie śniadanie... ale po co. długi weekend jest po to, żeby odpoczywać i żeby cieszyć się tym, że już lato. na zdrowie :-)

2 porcje
0,5 kg truskawek
0,5 kg czereśni (u mnie te jasne)
150 g jogurtu naturalnego
2 łyżki otrębów owsianych
garść orzechów włoskich
ewentualnie łyżeczka miodu/syropu z agawy, jeśli ktoś chce słodszy (ja chciałam)

truskawki i czereśnie umyć, wydłubać pestki, wrzucić z całą resztą do blendera i zmiksować porządnie. popijać na tarasie, nawet jeśli wieje i zanosi się na deszcz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz