tag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post3333280723534489115..comments2023-08-11T17:23:05.203+02:00Comments on baba do garu: topfenstrudel, czyli o porażkach w kuchnizdrowa zmianahttp://www.blogger.com/profile/07750629828463955462noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-83995369883838827922012-05-09T10:41:09.868+02:002012-05-09T10:41:09.868+02:00Do 3 razy sztuka!! Nie pddawaj się :)) Najważniejs...Do 3 razy sztuka!! Nie pddawaj się :)) Najważniejsze, że było bardzo dobre :)KucharzyTrzechhttps://www.blogger.com/profile/07341963505304351944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-46550274857810717492012-05-08T22:55:31.438+02:002012-05-08T22:55:31.438+02:00wszystko się zgadza. a koleżanka podesłała do tego...wszystko się zgadza. a koleżanka podesłała do tego prawdziwą austriacką technikę zwijania strudla: <br />http://www.youtube.com/watch?v=h57uDUQoe1w&feature=endscreen <br />może za 500-nym razem wyjdzie ;-)zdrowa zmianahttps://www.blogger.com/profile/07750629828463955462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-24676005095058740832012-05-08T22:20:25.731+02:002012-05-08T22:20:25.731+02:00Pośmiałam się trochę (nie ze złośliwości, ale tak ...Pośmiałam się trochę (nie ze złośliwości, ale tak życzliwie, bo mi się przypomniało, jak robiłam roladę ze szpinakiem - porażka). Nie wiem, jakiego twarogu używałaś, ale po ostatnich naleśnikach (wyglądały jak Twój strudel) już wiem, że twaróg sernikowy się nie nadaje, twaróg w kostkach też nie, ricotta to porażka, trzeba kupować twaróg na wagę z bloku i mielić. Te sernikowe po prostu się rozpływają, są świetne do tortownicy, ale nie do zawijania. I do tego mielonego dodaje się wtedy śmietany, żeby nie był taki suchy. <br />Mam nadzieję, że to pomoże w walce z upartym strudlem :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-14591767337239375392012-05-08T21:59:51.878+02:002012-05-08T21:59:51.878+02:00Z tego co wiem to strudel się robi z ciasta filo ;...Z tego co wiem to strudel się robi z ciasta filo ;) Może warto masę rozłożyć nie z brzegu ciasta, a bardziej na środku, zawinąć kawałek ciasta, zamknąć boki i w ten sposób zrolować?Kasia | Na walizkachhttps://www.blogger.com/profile/11768990135422025176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-76839841505551884862012-05-08T21:43:53.910+02:002012-05-08T21:43:53.910+02:00dziękuję za wszystkie słowa otuchy! następnym raze...dziękuję za wszystkie słowa otuchy! następnym razem na topfenstrudel chyba znów udam się do wiednia, a w domu upiekę sernik na spodzie ciasteczkowym, który zawsze wychodzi ;-)zdrowa zmianahttps://www.blogger.com/profile/07750629828463955462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-41773017515677675722012-05-08T21:09:17.906+02:002012-05-08T21:09:17.906+02:00Zapamiętam razem z Tobą ten przepis na bardzo dlug...Zapamiętam razem z Tobą ten przepis na bardzo dlugo;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-27276184377526256802012-05-08T20:28:50.701+02:002012-05-08T20:28:50.701+02:00eee tam, ważne, że było pyszne :) i nie wyglądało ...eee tam, ważne, że było pyszne :) i nie wyglądało aż tak źle !Grandehttps://www.blogger.com/profile/17468327231915977549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3284817637633684170.post-520244269414796272012-05-08T20:16:06.555+02:002012-05-08T20:16:06.555+02:00Ciasto wygląda fajnie i z całą pewnością wyszło py...Ciasto wygląda fajnie i z całą pewnością wyszło pyszne, ale z tego co w różnych miejscach można przeczytać ciasto na strudel (ten prawdziwy) nie jest ciastem francuskim, może na tym właśnie polega problem ze zwijaniem????<br /><br />Pozdrawiam cieplutko :)dawny_basikhttps://www.blogger.com/profile/05929985437186815681noreply@blogger.com